Svatební fotograf

Jak správně vybrat svatebního fotografa? Svatebního fotografa vybíráme pouze jednou za život, tak jak to udělat, aby z Vašeho svatebního dne vznikly nezapomenutelné fotografie?

Prvním krokem bývá kontakt přátel, kteří již svatbu měli. Můžete se podívat na jejich svatební fotografie a zeptat se na zkušenosti s fotografem. Pokud se Vám fotografie nelíbí nebo fotograf má již obsazeno, můžete kontaktovat svatební koordinátorku. Ta většinou má ve svém portfoliu několik fotografů, jejichž tvorba i cena může být různá.

 

fotograf 01

 

Hledejte styl fotografií, které se Vám líbí a jsou Vám blízké. Všímejte si kvality fotografie, její ostrosti a kompozice. Pokud budete na schůzce s fotografem, vyžádejte si reportáž z celého dne, pouze tak zjistíte, zda se Vám fotografie líbí. Sledujte, jak fotograf zachytil příběh celého dne a emoce. Důležité je, aby nevěstě nechybělo na fotografiích kousek šatů nebo ruka, apod.

 

"Prostě platí, že fotograf Vám oběma musí být příjemný. A to by mělo rozhodnout."

 

Většina fotografů má na internetu a svých sociálních sítích fotografie, které považuje na své nejlepší, pohlížejte na ně tímto způsobem. Pokud Vás nadchnou, může to být ten pravý fotograf. Pokud se Vám fotografie nelíbí, hledejte dál.

 

fotograf 02

 

Osoba fotografa, by na svatbě neměla vzbuzovat výraznou pozornost. Při svatebním obřadu by fotograf neměl dupat, ani mít výrazné pohyby. Po svatebním obřadu by si měl zkoordinovat hosty pro společné svatební fotografie.

Cena na fotoslužby se liší. Doporučuji snoubencům, aby se společně domluvili, jakou cenu jsou ochotni maximálně zaplatit fotografovi a dobu, na kterou chcete fotografa objednat. Od těchto informací se můžete také odrazit a uvidíte, zda Vám z toho někdo vyjde. Pokud nevyjde, musíte slevit ať už z času, který s Vámi fotograf stráví, nebo z ceny.

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz