Barva roku 2023, proč ji mít na svatbě?

Barvou roku 2023 se stala barva Viva Magenta

Každý nový rok společnost Pantone Color Institute zvolí barvu roku na nadcházející sezónu. V minulém roce to byla Very Peri, po Silvestru převezme otěže nová barva roku Viva Magenta. Co si pod tímto pojmem můžete představit?

viva22

Zdroj: pinterest.com

Je to barva s rebelských duchem, je odvážná a plná vtipu, zahrne všechny kolem nás. Viva Magenta je barva pulzující a nebojácná, podporuje radost a optimismus. Můžeme se tedy těšit na novou oživlou červenou barvu s karmínově růžovými tóny, až na pomezí červené a fuchsiové barvy.

viva13

Zdroj: pinterest.com

„Vzhledem k tomu, že se virtuální světy stávají významnější součástí našich každodenních životů, snažíme se čerpat inspiraci z přírody a toho, co je skutečné. Viva Magenta, zakořeněná v prapůvodním světě, nás s ním znovu spojuje. Vyvolává přírodní síly a pomáhá nám budovat vnitřní sebejistotu," uvedla Eiseman v tiskovém prohlášení.

Nyní nám nezbývá než se zamyslet, jak nakombinovat barvu Viva Magenta, aby vypadala co nejlépe. Je to výrazná barva a nejvíce ji budou slušet světlé tóny šedé, béžové nebo světle modré. Barva Viva Magenta ovlivní všechny obchodní odvětví a svatby nebudou výjimkou. Přinášíme Vám pár tipů, jak tuto výraznou barvu zakomponovat do svého svatebního konceptu.

Květiny

Pokud si zvolíte barvu Viva Magenta za Vaši hlavní barvu, nejlepší způsob, jakým toho dosáhnete bude, když zvolíte květinovou výzdobu v této výrazné barvě. Svatební kytici by měly vládnout například: růže, pivoňky, pryskyřníky nebo dahlia. Květinu mohou doplnit ostatní květiny světlejších tónů.

viva4

Zdroj: pinterest.com

viva17

Zdroj: pinterest.com

viva5

Zdroj: pinterest.com

Svatební obřad a hostina

I tady může dominovat barva Viva Magenta, která se dá sladit s béžovou, šedou nebo světle růžovou barvou. Tyto barvy můžeme doplnit zlatými prvky. Svatební obřad a hostina tak budou působit velmi elegantně a vkusně. Na bílý ubrus použijeme zlaté přibory a to vše perfektně podtrhnou květiny v barvě viva magenta. Květiny v této barvě jsou velmi výrazné a svatební obřad i tabule dostanou ten správný šmrnc.

viva6

Zdroj: pinterest.com

viva10

Zdroj: pinterest.com

 

Svatební dort a sladký bar

Tady se můžete pořádně vyřádit. Tady se meze v nápadech a originálu nekladou. Každý host se na svatební dort těší, dort je dominantou celého sladkého baru. Ať už zvolíte nahý dort nebo dort s tenkou vrstvou fondánu do obojího se dá perfektně zakomponovat naše barva. Co takhle nahý dort s tmavě červeným ovocem nebo červený dort s bílými a zlatými prvky

viva9

Zdroj: pinterest.com

Tiskoviny

Viva Magenta se překvapivě skvěle kombinuje s ostatními barvami. Výtečně bude vypadat papír v barvě viva magenta s bílým potiskem, to vše doplněné zlatým prvkem nebo světle růžovou barvou a obálkou. Pokud sáhnete po klasickém bílém papíře, můžete ho doplnit písmem v barvě viva magenta. Ať už sáhnete po kterékoliv variantě, bude působit čistě a elegantně. 

viva14

Zdroj: pinterest.com

viva15

Zdroj: pinterest.com

viva11

Zdroj: pinterest.com

Dresscode

Barva viva magenta bude mít svoji roli i v outfitech. Nevěsta může své bílé šaty doplnit výraznými lodičkami, naušnicemi a náhrdelníkem, věnečkem nebo výraznými nehty či svatební kytici, vše perfektně sladěné do barev viva magenta. Odvážné nevěsty naopak mohou jít v červených šatech. Ženich oživí svoji bílou košili motýlkem, kravatou nebo kapesníčkem, vše doplní ještě korsáž v barvách svatební kytice. Vsadit může také ale na výrazný celý oblek doplněný decentní košilí nebo naopak může použít výraznou košili a šedý decentní oblek. Nesmíme také zapomínat na družičky a svatební hosty, které se samozřejmě také mohou sladit do barvy svatby.

viva18

Zdroj: pinterest.com

viva19

Zdroj: pinterest.com

viva20

Zdroj: pinterest.com

viva21

Zdroj: pinterest.com

Věříme, že si tuto barvu zamilujete stejně jako my.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz