Svatba na Třeštickém mlýně

Penzion Třeštický mlýn se nachází na pokraji malebné vesničky Třeštice, která leží uprostřed Českomoravské vrchoviny. Třeštice se nachází mezi městy Třešť a Telč. Původní mlýn je celý nově zrekonstruovaný, rekonstrukce probíhala v letech 2006-2016. Mlýn má velmi bohatnou historii, která sahá až do středověku. Třeštický mlýn totiž nesloužil pouze k tradiční mlynářské činnosti, také se tu řezalo dřevo a lisoval lněný olej.

 

tresticky mlyn 01

 

Areál celého mlýna je tvořen několika budovami. Nalezneme tu budovu starého mlýna a budovy s uzavřeným a velkým prostorným dvorem. Celý mlýn je obklopen rozsáhlými loukami, pastvinami a lesem. Kolem mlýna se nachází mnoho rybníků a přírodní potok. Okolí penzionu nabízí mnoho krásných míst pro vykonání svatebního obřadu nebo pro výkon sportovních aktivit.

Třeštický mlýn je i ideálním místem pro svatební hostinu s kapacitou až 100 hostů. Vybízí ke krásné svatbě v přírodním stylu. Na stropech v hlavní budově jsou dřevěné trámy, které čekají na zavěšení světelných řetězů a bílých nebes. Stoly a židle jsou tvořené z krásného masivního dřeva v tmavě hnědé barvě. Hosté mohou využít bar, který je také celý laděný do hnědých odstínů. K dispozici je také krásný vinný sklípek, sauna nebo relaxační a sportovní centrum. Kromě krásného zázemí nabízí mlýn ubytování v 5 luxusních apartmánech s kapacitou až 20 osob.

Pokud tedy pro svoji svatbu hledáte klidné a krásné místo, myslím, že jste na správné adrese.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz