Podzimní barevná svatba

Podzimní barevná svatba

Svatební sezónou jsou zejména jaro a léto. Mezi nejoblíbenější svatební měsíce patří červen, červenec a srpen. Nejspíše je to kvůli přívětivému počasí. Nicméně v posledních letech všichni víme, že počasí je nevyspitatelné a dokonce i v červenci hrozí, že budete mít na svatbu chladné a deštivé počasí.

V posledních letech jsou proto stále populárnější podzimní krásné svatby. Svatební den se odehrává v září, kdy může být ještě příjemné babí léto, říjnu a Ti odvážnější se vezmou dokonce i v listopadu. Podzimní svatby mají své kouzlo a určitě stojí zmínku. Jaké výhody a nevýhody má podzimní svatba a nač si dát pozor?

2

Podzimní svatba a její pozitiva

Podzim má své kouzlo. Listy se zbarvují a pomale opadávají, často můžeme vidět, že sluneční paprsky ztrácí svoji sílu. Barvy podzimu a to, co podzim nabízí považujeme za velké pozitivum. Stromy plné pestrobarevných listů, dozrávající úroda, jeřabiny, šípky, šišky, jablka, dýně... To vše je možné použít jako dekorace na Vaši podzimní svatbu. Do svatební tabule můžete zakomponovat zvířátka z kaštanů, vydlabané dýně nebo třeba rozkrojené granátové jablko. Svatba tak bude originální a odlišená od sezóních jarních a letních svateb, kde můžeme vidět spíše žluté a růžové tóny. Kreativitě a fantazii se meze nekladou.

DSC01983

Místo házení okvětních lístů můžete využít např. malé zbarvené listy ze stromu. Také květiny ve svatební kytici můžete zvolit tak, aby kytice hrála v podzimních oranžových nebo červených tónech. Můžete použít i obylí, jeřabiny, šišky nebo bodlák. Svatební kytici můžete vykouzlit z krásně zbarvené Jiřinky v kombinaci s růžemi a doplnit již menšími drobnými květy. Oblíbené jsou také grandiózní květy růže Edith, které nádherně voní. Lze použít i listy barevného dubu, třezalku, vřes, krémové květy mini růží nebo plody šípku, které k podzimu neodmyslotelně patří.

3

Podzim je považován za konec svatební sezóny. Pokud tedy toužíte po nějaké oblíbené lokalitě, je většinou v sezóně tato lokalita rezervovaná dlouhé roky dopředu.  A právě na podzim máte šanci, že Vámi vybraná lokalita bude ještě volná a vy si slíbíte lásku na Vašem vysněném místě. Skutečností také je, nejspíše ušetřite. Po svatební sezóně může být lokalita, fotografové a další dodavatelé cenově přijatelnější. Podzimní svatbu lze tedy doporučit i těm, kteří mají na svatbu omezené finance a počítají každou korunu.

5

Výhodou podzimní svatby také může být to, že se nemusíte obávat příšerného horka, které nůže být některé dny až k nevydržení. S tím můžeme mít spojené to, že se nemusíte obávat zkaženého jídla a rozteklých zákusků. Vše zůstane perfektně svěží a vy se můžete těšit na společné krájení svatebního dortu.

6

Nevýhody podzimní svatby

Abychom nezmiňovali jen samé pozitiva, musíme se podívat i na případná úskalí podzimní svatby. V podzimních měsících dříve ubývá denního svitu, není tedy vhodné mít obřad příliš brzy, ani v odpoledních hodinách může být již šero a svatební obřad bude působit ponuře. Je třeba tomu také přizpůsobit harmonogram svatebního dne a zvolit fotografování ihned po svatebním obřadu.

Je potřeba také počítat s rozmary počasí, které jsou v podzimních měsících častější. V říjnu nás mnohdy může překvapit i sníh a naopak, kdo chce svatbu se sněhovými vločkami může mít svatbu na blátě. Počasí bohužel neovlivníme a je třeba počítat s každou variantou.

DSC01957-2

Svatební obřad pod širým nebem je i organizačně náročnější, protože do poslední chvíle nelze říci, jaké počasí bude. Je tedy lepší mít v záloze i mokrou variantu, kterou využijete v případně nepřízně počasí.

DSC02250

Samozřejmostí by mělo být teplejší oblečení a pohodlné boty bez podpatku. Nevěsta by se měla poohlednout po stylovém kožešinovém bolerku, nebo slušivém kabátku.

7_1

 Foto: Ivana Soukupová, @Ivana Soukupova fotografkou

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz