Jarem provoněná svatba...

S prvními paprsky jarního slunce přichází i plná svatební sezóna. Není divu, protože vůně čerstvě rostoucí trávy, květů na stromech a cvrlikání ptáků dodá svatbě tu pravou atmosféru. Pojďme se zaměřit, co nám jaro nabízí na náš svatební den. Jak už jsem zmínila, vůně. Vůně jara v každém z nás vyvolává pocity štěstí, zamilovanosti a nutkání se družit (což pochopitelně chceme) :D. S vůni jsou pevně spjaté i jarní květiny. Zde krátký výběr opravdu těch nejznámějších, doplněn o jejich význam.

 

Narcisy – květiny prvních jarních dní, narcisy představují znovuzrození, nové začátky a štěstěnu. Ujistěte se, že je budete darovat ve svazku, jediný narcis totiž vyjadřuje smůlu. Také může vyjadřovat upřímnost, pravdu a odpuštění.

narcissus-glass-jug-white-table

Krásné narcisy lze využít na všechny způsoby prezentací, ať už jako svěží kytice v nevěstině ruce, nebo vkusný doplněk svatební tabule.

Mezi další oblíbené jarní květiny patří tulipány. Jak již název napovídá  TULÍM pána, který kytici ženě věnuje. A význam tulipánu je taktéž nádherný jako jejich vůně. Tulipán je Symbol věrnosti, upřímnosti a spolehlivosti. Červený vyjadřuje lásku, žlutý naprostou odevzdanost vaší vzájemné lásce a bílý čistou upřímnost k obdarovanému člověku. Využití je stejné, jako u narcisů nevěstě sluší a na stole dotváří čistou atmosféru.

 

Nenechme se zmást názvem Pivoňky, po pivu rozhodně nevoní, a jejich vůně dokáže vykouzlit nezaměnitelnou atmosféru. Její význam jde ruku v ruce s její krásou a oblíbeností mezi svatebčany. Pivoňka je květinou dávných lásek, ale také stálé důvěry a porozuměnípřátelství. Využití na svatebních dnech je velice oblíbené a časté.

395

 Pivoňka umí skvěle dotvořit atmosféru obřadu a svatební kytice z nich vyrobené nemají konkurenci. Věřím, že Vás alespoň jedna květina oslovila a popřemýšlíte nad jejím zařazením do svatebního dne.

Napsala: Michaela Lorencová

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz