Zasedací pořádek na svatbě

Uspořádat na svatbě hosty může být někdy oříšek. Pokud máte k dispozici velký prostor, je vhodné využít kulatých stolů, které vykouzí příjemnou a romantickou atmosféru. Pokud máte k dispozici prostor menší, uspořádáme stoly klasicky do U nebo T, aby byl prostor co nejlépe využitý. Při tomto využití stolů budete mít i spoustu místa na taneční parket.

 zasedaci poradek 

Zasedací pořádek na svatbě se řídí určitými pravidly. Klasický zasedací pořádek je následující. U hlavního stolu sedí novomanželové, nevěsta sedí do ženichově pravici. Po svých bocích mají své rodiče, matka nevěsty sedí po levici ženicha a otec nevěsty po levé ruce své manželky. Svědkyně sedí po levé ruce nevěstina otce a svědek po pravé ruce matky ženicha, pokud mají svědci partnery, ti sedí vždy vedle nich. Prarodiče mají čestné místo vedle svědků a sourozenci novomanželů sedí obvykle vedle prarodičů. Přátelé sedí na konci svatební tabule.

Můžete vymyslet zasedací pořádek pro každého člena oslavy nebo je nechte libovolně se usadit. Je vhodné nechat rodiny a páry u stejných stolů, pokud by každý seděl na opačné straně místnosti, určitě by nebyli nadšení.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz