Proč mít svatbu v zimě?

Svatební sezónou jsou zejména jaro a léto. Mezi nejoblíbenější svatební měsíce patří červen, červenec a srpen. Nejspíše je to kvůli příznivému počasí. Nicméně v posledních letech všichni víme, že počasí je nevyspitatelné a dokonce i v červenci hrozí, že budete mít na svatbu chladné a deštivé počasí.

V posledních letech jsou proto stále populárnější zimní svatby. Svatební den se odehrává v lednu nebo únoru, někdy se lidé berou i v prosinci. Zimní svatby mají své kouzlo a určitě stojí zmínku. Jaké výhody a nevýhody má zimní svatba a nač si dát pozor?

 

Zimní svatba a její pozitiva

Zima má neodmyslitelně své kouzlo. Sníh pokryl vše kolem a často můžeme vidět slabé sluneční paprsky. Barvy zimy jsou spíše smutné, příroda stále spí a stromy jsou pouze holé větve. I přes to všechno lze toto využít ve svůj prospěch. Zima nabízí šišky, větvě jehličnanů, dekorace ze dřeva. To vše je možné použít jako dekorace na Vaši zimní svatbu. Svatba tak bude originální a odlišná od sezónních jarních a letních svateb, kde můžeme vidět spíše žluté a růžové tóny. Kreativitě a fantazii se meze nekladou.

zima3

 

Místo házení okvětních lístků můžete využít např. trochu jehličnanů. Také květiny ve svatební kytici můžete zvolit tak, aby kytice hrála do zimy. Často v zimě volíme zelené a bílé květy. Typické jsou také majestátní červené amarylisy a bílé orchideje jsou krásnou a nepřehlédnutelnou ozdobou a na Vašem stole vytvoří jedinečnou atmosféru. Celé kytice může být lehce doplněna zimními doplňky jako např. šišky.

zima6

Zima svatební sezónu moc nehledejte. Pokud tedy toužíte po nějaké oblíbené lokalitě, je většinou v sezóně tato lokalita rezervovaná dlouhé roky dopředu.  A právě v zimě máte šanci, že Vámi vybraná lokalita bude ještě volná a vy si slíbíte lásku na Vašem vysněném místě. Skutečností také je, nejspíše ušetříte. Po svatební sezóně může být lokalita, fotografové a další dodavatelé cenově přijatelnější. Zimní svatbu lze tedy doporučit i těm, kteří mají na svatbu omezené finance a počítají každou korunu.

zima

Další výhodou za nás je, že svatbu v zimě nemá každý a v zimě se dají vykouzlit nádherné a romantické fotografie. Vaše fotografie budou zkrátka originální a nenapodobitelné.

DSC03692

Výhodou podzimní svatby také může být to, že se nemusíte obávat příšerného horka, které může být některé dny až k nevydržení. S tím můžeme mít spojené to, že se nemusíte obávat zkaženého jídla a rozteklých zákusků. Vše zůstane perfektně svěží a vy se můžete těšit na společné krájení svatebního dortu.

zima4

 

Nevýhody zimní svatby

Abychom nezmiňovali jen samé pozitiva, musíme se podívat i na případná úskalí zimní svatby. V zimních měsících je nejméně denního svitu, není tedy vhodné mít obřad příliš brzy, ani v odpoledních hodinách může být již šero a svatební obřad bude působit ponuře. Je třeba tomu také přizpůsobit harmonogram svatebního dne a zvolit fotografování ihned po svatebním obřadu.

Je potřeba také počítat s rozmary počasí, které jsou v zimních měsících velmi časté. Může nás tedy překvapit sníh nebo naopak, kdo chce svatbu se sněhovými vločkami může mít svatbu na blátě. Počasí bohužel neovlivníme a je třeba počítat s každou variantou. Nicméně obě varianty se dají perfektně připravit a Vaše svatba tak může být dokonalá a kouzelná.

zima2

 

Svatební obřad pod širým nebem je i organizačně náročnější, protože do poslední chvíle nelze říci, jaké počasí bude. Je tedy lepší mít v záloze i mokrou variantu, kterou využijete v případně nepřízně počasí.

Samozřejmostí by mělo být teplejší oblečení a pohodlné boty bez podpatku. Nevěsta by se měla poohlédnout po stylovém kožešinovém bolerku, nebo slušivém kabátku.

DSC03959

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz